Steen Mikkelsen - Rejen & Skildpadden.
 
Luk Siden.   Luk siden

         Nogle kommentar fra David.
nbsp;
Kommentarerne er til denne artikel :
Dennis Nakashima Kaneohe udendørs reproduktions forsøg.


Dennis er en rigtig fin fyr, der har mange interesser.  Han bor i smukke distriktet Kaneohe på vindsiden af Oahu, forholdsvis tæt på hvor jeg plejede at bo.
Klipperne langs kysten går næsten lodret ned og vandet har hugget en række dale ind i landet, så at der under regnskyl, bliver det hele til et lang panoramaudsigt af vandfald! Den nyeste H-3 adgang til vindsiden er et ekstraordinært naturskønne drev, som ikke bør gå glip!

Vi er heldige, at have fået den støtte og hjælp fra medlemmer af mikro-Lobster Team, der har delt ud af deres resultater. Hver medlem har sine egne mål og vi udveksler teorier, resultater og hjælper hinanden.

Dennis bruger et meget lavt saltindhold, og dette er ud fra observationerne, at opae'ula lever mange sammen, i vandhuller hvor vandet næsten altid er friske. Ved at fgorsegle toppen af akvarierne , undgår han problemer med myg.
Dennis rapporterer, at da han stoppede med at fodre med
  kystbillede

Deres levesteder Større billede.

spirulina, blev opae'ula mindre.  Dette er i overensstemmelse med observation af Dr. Wayne Nishijima oprindelige økosystem, som også viser, at reproduktionen af voksne rejer, ikke bliver mere end 6,3 mm lang og stort set inaktiv.  Vi mener, at de alger, der udvikler sig i svagere indendørs lys giver meget mindre energi. Ren spirulina har den højeste næringsværdien af enhver kendt foder og kan anbefales. Opae'ula elsker det!
Ved at give tilstrækkelig næringsstoffer i koncentreret form, undgå du risikoen for forurening af vandet og så er vandskift ikke nødvendige. Reglen er IKKE at overfodre, men kun give rejerne hvad de kan spise på en time.

Hvis der anvendes andet foder der er mindre næringsrig, vil opae'ula stadig kunne overleve, men kan blive mindre, være mindre aktive og give færre larver. Men den største fare, er at foderet ikke bliver spises hurtigt nok, og vil opløses, hvorefter det forurene det begrænset mængde vand der normalt er i opae'ula rejers akvarier.   Akvariet / økosystemet vil gå til og alle opae'ula vil dø!

Vi anbefaler, at akvariebunden der ligger op til forruden, holdes bar. Når der så kommer børn, som er interesseret i rejerne, tage da et enkelt gryn af kogt naturris og kom det ned i akvariet oglad børnene studere, at rejerne spiser.
Giv dem evt. en 5 x lup.  Risgryn vil tiltrække opae'ula og gøre det lettere for børnene at studere dem.
Selv med mange opae'ula i akvariet, vil det tage dem over en dag at spise dette enkelt riskorn!   Ris forurener ikke vandet hurtigt.   Hvis du ved et uheld overfodre med spirulina, kan du efter en time, fold en serviet og lægge den overflade for at samle/suge overskudsfoderet op.

sort streg

Dennis anvender de grundlæggende teknikker, der blev udviklet af Sam Gon, en af de oprindelige opae'ula pionerer der meget tidligt og meget generøst delte sine oplysninger og viden, mens andre mere fremtrædende personer med større viden, forsøgte at holde deres for sig selv, og ikke tilgængelige for offentligheden.
Det er på grund af enkeltpersoner som Sam, vi blev engageret i at hjælpe andre.  Sam hjalp meget mig.  Jeg hjalp Dennis.  Nu er jeg i kontakt med andre, som Dennis har hjulpet!   Dette er den virkelige hawaiianske tankegang!

Tak Sam og Dennis!
 


David & Dr. Wayne:


Deres levesteder
Dennis Nakashima

sort linieDeres levesteder
Dr. Wayne T. Nishijima.

sort linie

 

Webmaster@steenmikkelsen.dk