Steen Mikkelsen - Rejen & Skildpadden.
 
Luk Siden.   Luk siden

         Dennis Nakashima Kaneohe udendørs reproduktions forsøg.
nbsp;
Dennis besøgte Fuku-Bonsai på September 15, 2005, mens de tidlige forsker bestræbelser blev påbegyndt i 1999. Som billedet til højre viser, så markedsføring vi allerede vores BT-1 forsknings opdrætter akvarium og BT-2 pædagogiske opdrætter akvarium.
BT-1 var stadig under ændringer og nye tilpasninger, som var baseret på hvad vi lærte fra kundefeedback. Vores tidlige FBnews rapporter var tiltrukket af hvad viden der kom af kundefeedback, og det hjalp mig til forbedringer og test, Fuku-Bonsai blev et clearinghouse*. Vi var i kontakt med de tidligste akvakultur forskere, der studerede på grund af deres interesse, men uden forskningsmidler.
 
Dennis Nakashima ved et 136 liters udendørs Micro-lobster akvarium - februar 2012


På dette tidspunktet havde jeg ikke en akademisk baggrund eller var i stand til at bruge videnskabelige termer eller nomenklatur*. Så var jeg i stand til at kommunikere med andre ikke-akademiske hobbyfolk, der ikke havde adgang til "eksperterne". Dennis imponeret mig med hans indsats og forståelse og indvilget i at være medlem af 'Micro-Lobster Team' og hans rapporter følger.

sort streg

Rapport Af Dennis Nakashima (Kaneohe, Hawaii)

Over telefonen havde jeg en lang samtale med David Fukumoto, om disse små lyse røde rejer kaldet opae'ula.
Vi
har planlagt at mødes på mit Big Island besøg, og bringe nogle opae'ula med tilbage til Oahu, hvor jeg bor. Jeg var forbløffet over at se hans samling af opae'ula, og de forskellige akvarier hans opae'ula vat i. Inden du besøger med David, jeg fik ikke aldrig succes med at yngle med rejerne og tror, at dette skyldtes mit akvarie set-up.
David var et væld af viden, så jeg fulgte hans instruktioner til pleje og opdræt af opae'ula. Efter hjemkomsten til Kaneohe, flyttede jeg straks mit 136 liter akvarium om ved siden af garagen på nord-østsiden af vores hus, hvor det ville få den maksimale indirekte sollys.
Indirekte sollys ville give maksimalt lys uden varmen fra det direkte sollys. Jeg troede nu på, at algevækst uden varme vandet i akvariet og direkte sol var muligt. Mit blandingsforhold af vandet er 1 del havvand til 7 dele frisk vand. Det er en meget mild mix, og på grund af at myggene lægge æg, der ville klække, så der var masser af larver i vandet, lavede jeg en skærm der dækker over akvariet. Underlaget er meget vigtigt, og jeg fulgte Davids instruktioner med coral i den ene ende af akvariet. På denne måde er der en mild bevægelse så vandet i akvariet cirkulerer. Det er alt, hvad jeg havde i akvariet, vand, koraller og en skærm som dæksglas.
I begyndelsen fodre jeg med 'Davids opae'ula Food', som er grønalger i pulverform.  Efter et stykke tid, stoppede jeg med disse fodringer og lode opae'ula leve af algerne, der voksede i akvariet. .
Jeg startede ud med 28 opae'ula rejr , som jeg havde fået fra David, og i dag vil jeg anslå at der må være ca. 500 opae'ula.  De er alle lyserød, så jeg tror det er et tegn på, at vandkvalitet og levevilkår er meget god.
Når jeg bruger et net i akvariet, får de stressede og der sker det at deres farve ændringer til en lys rød / lys brun.
De ændre også farve når jeg efterfylder fordampet vand med frisk vand fra haveslangen. Igen skifter de fra lyse rødt / lys brun. Det vare ikke længe, og efter kort tid, har de ændre sig tilbage til deres smukke lyse rød farve!

En sidste bemærkning, da jeg fik min opae'ula fra David for syv år siden, gav han mig også fire pipipi ( saltvands snegleart). Af de fire, er stadig en i live og er på størrelse med en medium stor vindrue!  En pipipi bruges til at holde glasset fri for alger. Jeg er meget overrasket over at erfare, at pipipis kan leve i så lang tid.

Dennis Nakashima Kaneohe, Hawaii

Læs kommentar til artiklen af David W. Fukumoto , president & grundlægger af Fuku-Bonsai

Dennis Nakashima akvarium   jjjj   lklklkl

Klik her og se alle billeder med tekst fra rapporten.   Youtube video'er lavet af Dennis Nakashima   500 opae'ula or more!!!
    Opea'ula outdoors.
    Opea'ula ... No biosphere.
    Opea'ula at Kaneohe, Hi.

 


Ordforklaringer :

Mellemmænd der kontrollere påstanden om fejl og undersøger om disse har noget på sig.

sort linie

Nomenklaturen:
Inden for botanikken og zoologien er nomenklaturen den videnskabelige navngivning, der har til formål at skabe klarhed og entydighed, således at ét bestemt navn er permanent knyttet til én bestemt taksonomisk enhed.

sort linie

Billeder af 'Pipipi snegle.
kendes også under navnet Nerites.

På hawaiiansk betyder det 'lille og tæt sammen', som er et godt navn, da de normalt tilbringer dagen tæt stuvet sammen.

pipipi snailsort linie


pipipi snail


sort linie

Mens de fleste pipipi er sort med spiral riller, er der andre arter på Hawaii der ligner, en af dem har en del pletter. Pletterne kan være hvid, gul, pink, orange, rød eller sort.
Denne særlige type af pippi, kaldet kupe'e, og bliver omkring 2,5 cm..

Gamle Hawaiianere anvendte disse særlige snegle armbånd og halskæder.
Kupe'e arter er en af ni, der er hjemmehørende i Hawaii farvande. Den lille klap på deres underside er faktisk en si, der udtrækker ilt fra havet,  eller brakvand og fra luften.

Sneglene kan spise, vaskes og smides i en gryde med kogende vand med hvidløg smør.

Webmaster@steenmikkelsen.dk