Steen Mikkelsen - Rejen & Skildpadden.
 
Luk Siden.   Luk siden

         Anatomi:
nbsp;

Anatomi

Halocaridina rubra krop består af 19 særskilte dele. Forkrop består af rostrum (næse), øjne, skjoldet, 1. og 2. antenner, antenulles, pereopods (gå ben – 5 sæt), maxillipeds og mandibles. Antenner og antenulles bruges som følehorn eller sensoriske* følehorn. Maxillipeds bruges til at sønderflænge maden, før det er flyttet ind i underkæben hvor det bliver knust og ædt.

Ryggen består af et skjold, derefter abdominal delen, 1-3, kaldes tergum og de sidste, 4-6, kaldes pleuron. Pleopods, ofte kaldet swimmerets, er gemt under maven af rejer, og anvendes til svømning og til at bære æggene med.
Halen af rejer, er opdelt i tre dele. To af dem kaldes uropods, og den centrale pointier segment er svømmeviftens midterstykke. Deres haler bliver brugt til at styre deres retning med.

sort linie


Carapace: "Hoved skjold" kutikulære struktur opstår fra den bageste margin Cephalon, der strækker sig fortil og bagtil, og dækker de cephalothoracic somitter af kroppen.

Maxilliped: Et af de tre par vedhæng placeret på hovedet og er spiseorgan.

Swimmeret : En af de parrede abdominale vedhæng, der fungerer primært til at bære æg hos hunnerne og er normalt tilpasset til svømning. Også kaldet pleopod. 


 


Ordforklaringer :

Sensoriske nervesystem, er den del af nervesystemet, der fører impulser fra legemets ydre og indre til rygmarv og hjerne og herfra videre til de sensoriske områder i den grå hjernebark, hvor impulserne registreres.

Webmaster@steenmikkelsen.dk