Steen Mikkelsen - Rejen & Skildpadden.
 
Luk Siden.   Luk siden

         Bryan's Opae'Ula billede Galleri - Udviklings faserne i billeder
nbsp;

Yoshimuras har flere akvarier på søjler i øjenhøjde på deres virksomhed, og ved at kigge på dem, hver gang de passerer, har de været i stand til at spotte ting/adfærd , før nogen anden!
De har været meget generøs og villige til at dele deres fotos med Fuku-Bonsai og andre Opae'ula forskere.Tilbage i 2003 var der ingen kendte fotos af en hun med æg, og det var spændende at modtage dette billede fra Bryan!

I deres naturlige vandhuller, er hunner med æg aldrig nogensinde blevet observeret, da alle hamskift, ynglen og æg menes at finde sted i den underjordiske del af deres levesteder. Videnskabelig litteratur fortæller om hunnerne bliver observeret i akvakultur i forskerens egne akvarier. Bryans foto menes at være det først offentliggjorte.


En fuldvoksen opae'ula er omkring 12,7 mm. lang, og det er svært at tage en god klar og skarp foto uden særligt udstyr.
Inden Bryan sendte billedet til mig, havde  han allerede forstørret fotoet på sin computer.
Billedet  blev redigeret i Adobe Photoshop og skarphed og detaljer blev forbedret.


Ved udgangen af ​​2004 sendte Bryan en fuld cd med ekstraordinære fotos, han havde taget med sin digitale kamera og udnytte en 5x guldsmedelup, håndholdte foran linsen. Han havde bevæget sin krop frem og tilbage, indtil motivet var skarpt og i fokus. Der blev taget rigtig mange hvoraf enkelte blev skarpe.

Følgende blev valgt til at vise hele livscyklussen for Opae'ula!


Pre-Molting ( Ham skifte )

En hun der står i en kraftigt bue og en åbning vises mellem rygskjoldet (kroppen) og halepartiet, hunnen har lige startet et hamskifte.
Det menes at være en hun der er på billedet, baseret ud fra de lange swimmerets ( de små "ben" der sidder lige efter det sidste par rigtige ben på kroppen), disse bruges til at holde på æggene. Krebsdyr arterne er kendt for kun at parre sig lige efter, at hunnen har skiftet ham.


æggenes udvikling

De mørke røde pletter der kan set igennem den gennemsigtige krop, menes at være æg der udvikler sig i rygskjoldet. Hannen har sat en sædcellepakke i nærheden af åbningen mellem benene og æggene, de bliver befrugtede og fastgøres til swimmerets ( de små "ben" der sidder lige efter det sidste par rigtige ben på kroppen) De små ben bevæger sig ustandselig, for ved denne viften at holder æggene friske.


æg der aborteres

Nogle gange dropper en hun sine æg for tidligt.  I omkring 35 dage, bærer hunnen på æggene, som frigives normalt lige før klækning. De æg der frigives indenfor 3 dage udklækkes normalt, og en membran beskytter æggene i denne periode.  De æg der er frigivet tidligere/aborteret udklækkes ikke. Der er normalt 5 til 15 æg, og overlevelsesprocenten er høj.


Udklækning

Dette er det eneste kendte foto af larver der udklækkes og stadig sidder fast på hunnen! æggene er relativt store og omkring 1 mm i diameter. Larverne måler omkring 2,5 mm.


æg der aborteres

Når de udklækkes, er larver vedhæng stadig ikke udviklet, og de ​​"hopper" rundt med halen opad - hovedet position er nedad og med benene hvirvlende rasende rundt. Disse bevægelser gør at larven kan bevæge sig rundt. Denne fase varer cirka 2 uger. Opae'ula er ikke kannibaler og voksne rejer vil generelt ignorere dem. Men i et tætte befolket akvarium, er det tilrådeligt at suge larverne op og holde dem i en lille akvarium for sig selv, så de ikke bliver vædret af de voksne aktivt rejer der svømmer rundt.


Post-larver!

De er født med en enorm blommesækken, der vil ernære dem i omkring 45 dage, og hjælper dem igennem, indtil juvenile stadium. Dette er baggrunden for den meget høje overlevelsesrate.
Efter 2 uger begynder de at svømme vandret. Deres vedhæng fortsætte med at udvikle, og de ​​bliver stadig mere kvalificerede svømmere. De begynder at slå sig ned og gemme sig i klipperne og lære at spise ved at skrabe alger. Men de undertiden ses ved overfladen i gang med at filtre foder.


Juveniles!

Denne syv uger gamle unge måler ca. 6,35 mm. og næsten halvdelen af længden på en voksen. Bortset fra størrelsen og at de er lidt tyndere, er de allerede meget lig en voksen reje. Mens de vokser og bliver kraftigere, bliver antenner længere end længden på både krop og hale. Ungerne opholder sig normalt på akvariets bund og vil slutte sig til de voksne der svømmer rundt, når de bliver ældre.
Ved ug tilbage, indtil motivet er skarpt og i fokus. Der blev taget rigtig mange hvoraf enkelte blev skarpe. Følgende blev valgt til at vise hele livscyklussen for Opae-ula!


Bryan's Opae'Ula Galleri


Deres levesteder


sort linie


Deres levesteder
Større billede.


Webmaster@steenmikkelsen.dk